Konsumentpriser

Alla bilar kostar 300 000 kronor. Så enkelt det skulle vara!

Knapp till e-butiken

Betalar du ofta 10, 20 eller 30 kronor för ett paket kryddor, oavsett vad det är för krydda? Skulle du acceptera detsamma om varan gällde kött eller grönsaker, eller varför inte en möbel eller en bil?

iPad with screenshot

Det är naturligtvis stor skillnad på olika bilar, precis som det är skillnad på svartpeppar och, säg, en muskotnöt. Vore det inte mer än rimligt att denna skillnad också avspeglade sig i priset på de båda kryddorna?

Varför betalar du ofta ett lika högt kilopris på svartpeppar som du gör på vitpeppar, när svartpeppar skördas tidigare, är snabbare att rengöra, handlas världen över i större volymer, och därmed är billigare i inköp?

När två olika kryddor har samma pris, innebär det i praktiken att kryddhandlaren har större marginaler på den ena, och därmed tjänar mer pengar om du väljer den. Det är faktiskt inte svårare än så!

Hos Pepparberg har vi valt att justera priserna efter världsmarknadspriser, istället för något som “låter jämnt och bra”. Detta gör att priserna på våra kryddor naturligt nog skiljer sig från varandra.

Väder och årstid, liksom tillgång, efterfrågan, och en mängd andra faktorer påverkar inköpspriser på kryddor världen över. Detta gör också att Pepparbergs priser justeras löpande – i båda riktningar. Vi använder ett avancerat prissättningsystem som automatiskt justerar priserna regelbundet.

För att vara extra tydliga så skyltar vi även med kilopriset på varje produkt, samt den procentuella besparing du gör genom att välja en större förpackningsstorlek. Det gör att du som konsument på ett enkelt sätt kan jämföra produkterna med varandra innan du handlar.

Lagerblad från Pepparberg

Vi tycker att detta är en mer ärlig och konsumentvänlig prissättning, än den “samma-pris-på-allt”-policy som många kryddhandlare verkar tycka är en bra idé.

Utöver detta så förpackar vi samtliga kryddor i vikter som är lätta att jämföra med varandra, och inte som i butiken, där du kan finna 7 gram i en burk, och kanske 42,5 gram i en annan.

Vår målsättning är att det skall bli lättare för dig att handla kryddor på internet – till bra priser. Samtidigt vill vi att du som konsument på ett enkelt sätt skall kunna jämföra priser med varandra, oavsett om du jämför inbördes i vårt sortiment, eller med produkter hos andra kryddhandlare. Vi tål att jämföras!

Har du idéer eller förslag till hur vi kan göra det ännu bättre för dig som kund? Saknar du någon produkt i vårt sortiment? Vi tar tacksamt emot dina synpunkter via vår konsumentkontakt. Aktuella priser på samtliga våra produkter hittar du i menyn kryddor.

Handla smart. Handla Pepparberg.

Knapp till e-butiken